Boru Direk Uygulamaları

Çitler günümüz koşullarında kullanılan en kolay güvenlik tedbirlerinden biri olarak karşımıza çıkar. Üstün performans gösteren bu çitler çok fazla kullanılır.

Boru direk uygulamaları genel olarak boş arazilerde, hava limanlarında, bahçelerde, binalarda güvenlik sağlayabilmek amacıyla tercih edilir. Bunların haricinde sahalarda, tenis kortlarında spor alanlarında da kullanılabilmektedir.

İnsanoğlu tarihten bu yana hep güvenlik ihtiyacı hissetmiştir. Bu uygulamalar arsayı kapatma ve çevirme yöntemi ile uygulanmaktadır.

Boru direkli tel çitler, düz ya da eğri boyunlu olarak iki çeşitlerdir. Kişilerin kendi tercihlerine ve zevklerine göre talepleri üzerine ya da çevirme yapılacak alanın özelliklerine göre değişik şekillerde yapılabilmektedir.

Bu çitlerin araları kafes telleri ile ve gergi teller ile güçlendirilmiştir. Gergi telinin kullanılmasının sebebi zaman aşımı ile gerginliğini koruyarak gevşeme yapmamasını sağlamaktır.

Hizmet Açıklama

Boru direkler tel çit çevirme uygulamalarının çoğunda kullanılırlar. Bükümlü veya bükümlü olmayan helezonik jiletli tel uygulaması ve düzlemsel olan jiletli tel için uygun şekilde imalatlar ve uygulamalar yapılabilmektedir. Boru çitlerin direkleri beton çitlerin direklerine göre çok daha uygun fiyatlı olur. Boru çit uygulaması yapıldığında kişinin isteğine göre jiletli tel de ekstradan eklenebilmektedir. Boru direk uygulamaları firmamız tarafından en sağlam ve en güvenli, amacına uygun biçimde özenle yapılır.

Nasıl Uygulanır?

  1. Öncelikle çeşitli ölçülerdeki eğri ya da düz olan boru direkleri zemine yani topağa yaklaşık 3 metre ara ile çukurlar açılır. Daha sonra direkler beton yardımıyla toprak zemine sabitlenir. Beton 24 saat ile 48 saat aralığında kurumaya bırakılır.
  2. Montajları yapılmış olan boru direklere destek direği montajları yapılır.
  3. Boru direklerin eğri olan bölümlerine 3 sıra olacak şekilde yani alt bölgeden, orta bölgeden ve üst bölgeden 2.50 ya da 3.00 mm ölçülerinde sıcak daldırma galvanizli gergi tekniği kullanılan tel çekilir.
  4. Boru direklerin eğri olan bölümlerine (0.45 cm) düzlemsel jiletli tel ya da dikenli teller çekilir.
  5. İmalatı hazırlanan 50×50 – 60×60 – 70×70 mm ölçüsünde göz arası 2.5 – 3.00 – 3.50 mm tel kalınlığındaki malzeme gergi makinesi yardımı ile montaj tamamlanır.

Boru Direkli Telin Avantajları

Boru direkli tel çitler oldukça ekonomiktir. Emniyetli olması, şık görünmesi ve dayanıklı oluşu sebebi ile uzun ömürlü olması tercih edilme sebeplerinden bazılarıdır. Yaşanılan alanların güvenliği günden güne önem kazanır. Boru direkli tel çit uygulaması güvenliğin üst seviyede tutulmasında oldukça etkilidir. Boru direkli tel çitler oldukça kolay uygulanabilir. Uzun ömürlülerdir ve kötü hava koşullarında oldukça dayanıklıdır.

Boru Direkli Tel Fiyatları

Boru direkli tel çit fiyatları incelenecek olursa eğer bunun için kesin bir fiyat aralığı bulunmamaktadır. Bunun sebebi ise boru direkli telin uygulanacağı alanın büyüklüğünün ölçülerine göre değişmesidir. Bu uygulama diğer uygulamalarla kıyaslandığında ise diğerlerinden daha ekonomik olduğu bilinmektedir. Boru direkli tel fiyatlarını büyük ölçüde uygulanacak alan etkiler. Fiyatlarla ilgili daha detaylı bilgilendirme için firmamızla iletişime geçebilirsiniz. Siz de profesyonel bir elden çıkmış olan ürünlerin rahatlığını ve güvenlik hissini deneyimlemek istiyorsanız eğer bize ulaşın.

Boru Direkli Tel Çit İçin Kullanılacak Malzemenin ve Maliyetinin Hesaplanması

Öncelikle direk sayısını bulmak amacı ile bu direkler 3 metre aralıklarla dikildiği için öncelikle yerinizin çevre uzunluğunu hesaplayın. Daha sonra çıkan sonucu 3’e bölmeniz durumunda beton direk sayısını bulacaksınızdır. Eğer ki direklerin üst kısımları kapatılacaksa yine arsanın çevresi kadar direk eklemek gerekebilir.

Daha sonra payanda sayısını hesaplamak amacı ile yerinizin uzunluğunu 45’e bölerek köşe satınıza bulduğunuz sonucu eklemesiniz.

Gergi tel 3 sıra, dikenli tel ise 2 sıra çekildiğini göz önünde bulundurun. Bunun dışında kullanılan malzemenin kalitesine göre de fiyatlar değişiklik gösterebilmektedir.

Boru direklere tel örgü uygulaması yapılacaksa eğer tel örgünün uzunluğuna karar verilmelidir.

– 2,2 metre uzunluğuna sahip eğri boyunlu olan boru direklere 10 sıra olacak şekilde düz 2 sıra çaprak dikenli tel çekilmektedir. Talebe göre üst bölümlere jiletli teller çekilebilmektedir.

– 1.5 metre uzunluğuna sahip eğri boyunlu boru direklere ise 8 sıra olacak şekilde 2 sıra çaprak dikenli tel çekilmektedir. Kişinin isteğine ve talebine göre üst bölümlere eklenerek çekilebilmektedir.

– 1.5 metre uzunluğuna sahip olan düz boru direklere uygulama 6 sıra düz 2 sıra çaprak olacak şekilde dikenli tel çekilmesiyle yapılır.